Popular Posts

Tetembungan lan macem-maceme crita drama


    Baca juga Pengertian drama basa jawa. Ayokbaca ana sawenehing tetembungan kang lumrah dienggo ing pementasan crita drama ing antarane yaiku :
  • Praga Yaiku pawongan sing nindakake drama
  • Dhialog yaiku pacelathon ing antarane praha loro utowo lebih
  • Monolog yaiku praga tunggal sing guneman dewe
  • Prolog yaiku rerangkening ukara sing diucapake praga utama ing pembuka
  • Epilog yaiku sesorah ( podato ) cekak sing ana ing pungkasane drama
  • Sutradara yaiku wong sing ngarahake/ngatur lan tanggung jawab ing drama
  • Plot yaiku alur utawa lumakune crita drama
  • Flashback yaiku alur cerito sing lumakune mundur
  • Antagonis yaiku praga drama sing tumindak jahat
  • Protagonis yaiku praga drama sing tumindak becik
  • Setting yaiku panggonan lan wektu dumadhine cerito drama
  • Konflik yaiku pasulayan ing antarane praga siji lan liyane ing drama
  • Mimik yaiku obah mosiking polatane para praga drama 
  • Casting yaiku pemilihan praga ing drama
  • Aktor yaiku wong lanang sing mentasake/praga ing njero drama
  • Aktris yainu wong wedok sing mentasake/praga ing sajrone drama
  • Peran ganda yaiku praga sing nindakake peran loro ing jero drama
  • Karamter yaiku gegambarane peraga ing sajrone drama
  • Akting yaiku patrap ( tingkah laku ) sing di tindakake dening drama
  • Improvisasi yaiku mobah musike peraga drama kanthi dadakane manut kahanan
Macem-macem cerio ing sajrone drama yaiku antarae
  • Drama absurd yaiku edan-edane kang nerak/ora nggatekake konvensi struktur semantik
  • Drama waca yaiku naskah drama kang mung cocog kanggo diwaca ora kanggo di pentasake ing nduku panggung drama
  • Drama borjois yaiku drama kang temane bab panguripan kaum bangsawan ( bangsawan ing abad ke-18 )
  • Drama domestik yaiku drama kang nyeritakake penguripane rakyat biasa uwoto rakyat miskin
  • Drama sedhih yaiku drama sing mligi nggambarake susah sungkawane peraga utama ing sajrone drama 
  • Drama dhukaria yaiku drama kanthi akur sing sebenere luwih matuk kanggo drama sedhih. Nanging pungkasand ndadekake bahagia
  • Drama heroik yaiku drama sing mujudake tetirone wujud tragedi kang tansa atema katresnaan jeneng becik ( nama baik )
  • Drama liris yaiku drama kang wujudake basa pinathok ( puisi )
  • Drama misteri yaiku drama bab keagamaan kang ceritone saka al-kitab
  • Drama moralis yaiku drama keagamaan sing asifat alegoris ( ngemu teges pepindahan ) kang isi konflik antarane bab kebecikan lan kewengisan
  • Drama rakyat yaiku drama kang tuwuh ngerembaka cundhuk klawan dina-dina gumbira/pestaning rakyat

Berlangganan update artikel terbaru via email:

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

Hubungi Kami